Bambus parket je u trendu

Bambus parket je u trendu! Ovo i ne čudi kada znamo da danas svi tragaju za proizvodima koji su estetski prihvatljivi, koji su pristupačni i koji nam neće trošiti dodatno vreme i novac, na održavanje.

Pored toga, ispunjava kriterijume ekološki osvešćenih, reč je o prirodnom materijalu koji dolazi iz nepresušnih izvora.

Bambus parket tikovinaO ukusima dakako ne treba raspravljati, no za sve one koji traže elegantno rešenje za svoje podne obloge, bambus parket će biti pravi izbor. U proizvodnji, bambus parket se više puta hobluje i lakira, upravo da bi se dobila veća otpornost, ali i visoki sjaj koji mu i daje posebnu eleganciju. Pored toga, treba imati u vidu i to da visoki sjaj daje i dodatnu vizuelnu prednost, imajući u vidu da stvara utisak većeg prostora. Naravno, za one koji ne žele tu količinu sjaja, u ponudi je i polusjaj ili mat varijanta. U pogledu boje, najčešći izbor je natur, ali tu su i tamnije nijanse koje se dobijaju posebnom obradom. Za one koji vole nešto neobičnija i ređa vizuelna rešenja, treba istaći i to da postoji mogućnost kombinovanja dve nijanse boja što sigurno stvara jedinstven izgled, ali traži i posebnu pažnju te oni koji se odluče za kombinovanje ove vrste, treba za to da angažuju i adekvatne profesionalce. Odnosno, one koji su bambus parket već postavljali, po ovom principu.

>>> Pogledajte našu ponudu bambus parketa <<<

Za postizanje željenog efekta, ovaj parket je moguće postavljati horizantalno ili vertikalno. Razlika se vidi u teksturi površine. Ukoliko želite da istaknete karakteristične godove bambusovog parketa, u razmaku od 20 cmo po dužini parketa, onda ga treba postavljati horizantalno. Sa druge strane, vertikalno postavljen bambusov parket daće uobičajen izgled drvenih površina, jer su lestvice složene po užoj strani. No, postavljanje bambusovog parketa je svakako jedna od prednosti koja se često ističe, upravo zato što se radi o već obrađenom materijalu koji ne zahteva dodatno hoblovanje i lakiranje. Samim tim, nema uobičajenih „prljavih radova“, nema pratećih isparenja te se prostorija u kojoj se postavlja može vrlo brzo koristiti.

Bambus parket uzduzno postavljanje

Pitanje svih pitanja je cena. Bambusov parket je svakako jeftiniji od tikovine, ružinog ili maslinovog drveta. A po svojim osnovnim karakteristikama, on ima mnoge osobine tvrdog drveta. Takođe, značajno je otporniji od ostalih podova. Samtra se da je čak 30% tvrđi od najčešće korišćenog hrastovog parketa.

Onaj deo koji je rezervisan za domaćice tiče se održavanja i jednako je značajan. Bambus je parket koji se jednostavno održava. Potrebno je samo da se redovno očisti od površinskih slojeva prašine, metlom koja ima nežna vlakna ili usisivačem, i da se povremeno tretira vlažnom krpom. Takođe, mogu da se koriste i posebna sredstva za čišćenje bambusovog parketa. Ono što nikako ne bi trebalo da koristite za održavanje ovog parketa jeste vosak, jer upotreba voska može prouzrokovati probleme adhezije, čak i godinama nakon primene. Isto važi i za razređivače čija upotreba takođe može da ošteti ovaj parket.

>>> Pročitajte više o bambus parketima <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<