Decking wpc pod

Kompozitni WPC decking pod je građevinski proizvod koji podrazumeva ujednačenu mešavinu recikliranog drveta i reciklirane plastike – polimera. Zbog toga spada u ekološki materijal jer je biorazgradiv (što zavisi od procenta plastike) i može se reciklirati.Veoma su traženi na tržištu, odlikuju se dugim vekom trajanja, površina im je kompaktna, izuzetno su izdržljivi i lako se održavaju.

Napredna tehnologija kojom se proizvodi kompozitni WPC decking pod, omogućava imitaciju raznih vrsta egzotičnog drveta, što pruža veliki izbor i raznovrsnost dizajna. Kombinacija pouzdane i kvalitetne plastike i očuvanje svih prednosti drveta, čine ovaj materijal nezamenjljivim. Decking pod je otporan na truljenje, buđ, insekte i znatno je trajniji od drvenih podova. Takođe dobro podnosi vlagu, promene temperarure i nema toksičnih materija. Zahvaljujući kompozitnom materijalu koji se koristi u izgradnji, daske se ne krive kao one napravljene od običnog drveta.

WPC decking pod namenjen je prvenstveno za spoljnu upotrebu i sve više se koristi se za uređenje bazena, terasa, bašti kafića i restorana, dvorišnih prostora… U poslednje vreme koriste se i u zatvorenom prostoru u saunama, spa centrima ili pri izradi stepeništa, nameštaja…

wpc-decking

Za razliku od običnih drvenih, WPC decking podovi se ne moraju redovno farbati, premazivati zaštitnim uljima ili vodootpornim slojem. Sve daske su bez čvorova, potpuno jednake boje, oblika i dimenzije, a površina je oblikovana tako da sprečava klizanje. Boja ostaje skoro ista kao kada ste je izabrali i ne posivi kao kod prirodnog drveta. Održavanje je veoma jednostavno. Dovoljno je samo brzo ispiranje baštenskim crevom ili se može očistiti metlom.

wpc-decking2.PNG

Prilikom montaže WPC decking podova, koristi se isti alat kao i kod drvenih podova. Montaža je relativno jednostavna za profesionalce. Suština je u tome da mora postojati baza koja će biti ravna i stabilna (to može biti betonska ploča), kao i odgovarajuća podkonstrukcija za koju se pričvršćuju daske, uz pomoć šrafova koji mogu biti od nerđajućeg čelika ili plastike. Preporučuje se da se između dasaka ostavi razmak od najmanje 7mm, kako bi se omogućila drenaža, slobodno cirkulisanje vazduha i ostavio prostor za širenje pri visokim temperaturama.

wpc-pod

Svojstva kompozitnog materijala od drveta i plastike su veoma pogodna za raznu upotrebu. Stalnim tehničko-tehnološkim inovacijama se dodatno unapređuju i izvesno je da će biti jedan od materijala budućnosti.

Pročitajte još:

>>> Kako da osvetlite Vaš decking WPC pod <<<

>>> Zašto su WPC podovi jedinstveni? <<<

>>> Decking WPC – podloga vrhunskih performansi <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<