Kupatilske pločice i mozaik igra boja i savršenstva

Jedna od onih stvari sa kojima nikako ne želite da pogrešite u kući su kupatilske pločice. Bilo da je reč o kuhinjskim ili kupatilskim, posle postavke više nema popravke. Skidanje već postavljenih pločica je ogroman trošak.

Zašto pločice uvek biramo sa velikom pažnjom? Svi primetimo lepe pločice u nečijem kupatilu. Zbog toga smo u stanju da obiđemo puno prodavnica dok ne izaberemo prave. Još jedan od razloga je što ćemo ih dugo godina gledati.

O čemu trebamo voditi računa pri odabiru pločica?

Kada biramo kupatilske pločice, mnogo je stvari o kojima treba unapred da mislimo. Dakako da je dezen ono što nam prvo pada na pamet. Ali to da nam se dopadaju nije jedini kriterijum koji treba da zadovoljnimo, a radi potpunog utiska. Kada pričamo o kupatislkim pločicama, da bi izbor bio adekvatan, treba voditi računa o veličini kupatila. U manjim prostorijama se ne savetuje postavljanje velikih kupatilskih pločica. Velike pločice mogu dodatno uticati na to da vizuelno već malo kupatilo izgleda još manje.

Potom, treba unapred imati u vidu kupatilski nameštaj koji smo već izabrali ili tek planiramo da kupimo. Obično sve kreće od pločica. Ukoliko ste od onih što prvo biraju kupatilski nameštaj niste jedini.

Kupatilske pločice španske Argenta

Kupatilske pločice u kombinaciji sa mozaikom

Ono što je trend danas jeste da se kupatilske pločice kombinuju sa mozaikom. Neretko se potrošači opredeljuju za kombinaciju pločica i mozaika. Oni koji su imali priliku da vide ovu kombinaciju, bez sumnje će reći da to izgleda izuzetno lepo.

No, uklopiti prave pločice sa adekvatnim mozaikom, svakako traži talenta za estetiku i dizajn. Jedan od razloga zbog kojih bi mogli da se opredelite za kombinovanje kupatilskih pločica i mozaika je i ušteda. Naime mozaik pločice su uglavnom skuplje od keramičkih pločica.

Mozaik pločice

Mozaik pločice su danas čest izbor, i za podno i za zidno oblaganje. Neretko se koristi i kombinacija mozaik pločica. Takođe, one su vrlo zahvalne za popunjavanje manjih kupatila jer stvaraju utisak većeg prostora. Za krive ili izbočene površine mozaik je idealno rešenje. Mozaik se lako ukraja i prilagođava.

Na tržištu se mogu naći mozaici od stakla, kamena ili keramike. Meću najpopularnijim danas, su one od stakla. Mozaik pločice se prave u različitim dimenzijama, manje se lakše prilagođavaju. Ovaj posao, iako ukoliko se radi na pomenut način, nije jednostavan, ali predstavlja pravu umetničku avanturu.

KuMozaik pločice se često postavljaju unutar tuš kabine ili na drugim mestima gde ima dosta vode, jer su pogodne za zidove na kojima se hvata kamenac.

Mozaik pločice mogu se postaviti i  samo kao bordure ili na pojedinim mestima što je svakako jednostavnije i jeftinije. To će biti dovoljno efikasno da osveži i ulepša prostoriju.

Sa mozaik pločicama nećete pogrešiti. Idealne su, jer će divno izgledati u svakoj prostoriji. U kombinaciji sa keramičkim pločicama, ili samostalno. Sa mozaikom svako može da naslika sliku po svojoj volji i napravi pravo umetničko delo.

>>> Pročitajte i nekoliko korisnih saveta za renoviranje kupatila <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<