Laminat – od A do Š

laminat od a do s 4

Savremeno doba dovelo je do mnogih promena u opremanju odnosno uređenju stambenih i poslovnih prostorija. Naime, upravo je razvoj tehnologije, kao i korišćenje novih materijala bilo od presudnog značaja za zamenu nekih starih, novim metodama uređenja savremenih domova i kancelarija. Pojedinac danas ima mnogo širi spektar mogućnosti, nego što je to bio slučaj pre samo dve decenije, kada govorimo o načinu kreiranja modernog, funkcionalnog i skladno opremljenog životnog i radnog prostora.

Težeći ka tome da se na jednom mestu objedini sve što je važno za pojedinca, odnosno trajnost izvesnog proizvoda, njegov privlačan izgled, kao i široka lepeza različitih mogućnosti, ali i primamljiva cena, stvoren je – Laminat.

Podna obloga pod nazivom laminat, danas zauzima prvo mesto, ili ga u najvećem broju slučajeva deli sa nekadašnjim najpopularnijim – parketom, potiskujući u drugi plan sve druge vidove oblaganja podova u stambenim i poslovnim prostorima. Iako tradicija upotrebe drvenih podnih obloga seže decenijama unazad, laminat koji u svojoj osnovi zapravo nema drvo, dospeo je na sam vrh traženih proizvoda za pokrivanje podova u stanovima, kućama, kancelarijama i drugim objektima u kojima ljudi svakodnevno borave.

Postoji neverovatan spektar boja i kombinacija u kojima možete pronaći laminate. Većina njih je bazirana na imitaciji drveta, mada i oni zahtevniji mogu pronaći futurističke kombinacije koje izlaze iz tog šablona i samim tim zadovoljavaju njihove težnje ka individualno uređenom domu. Raznovrsni, dugotrajni, atraktivni – laminati koji vam se nalaze na dohvat ruke zahvaljujući timu Breza Enterijeri, imaju samo jedan zadatak, a to je da vaš dom ili poslovni prostor učine skladnim, inspirativnim i udobnim. Jednom kada se odlučite za postavljanje laminata u vašem okruženju i spoznate njegove prednosti, ni jedno drugo rešenje vam se više neće činiti prihvatljivijim, interesantnijim i što je možda najvažnije isplativijim.

Kada je reč o izradi laminata, zapravo je postignuto nemoguće – pojednostavljen je postupak kako bi finalni proizvod zadržao svoju funkcionalnost, privlačan izgled, dugotrajnost i cenu koštanja. Nekolicina pažljivo odabranih materijala je spojena pod uticajem visokog pritiska u jednu celinu, što je dovelo do stvaranja upravo laminata. Površinski zaštitni sloj laminata čini isti otpornim na habanje, dajući pri tom vašem laminatu intenzivan sjaj. Pomenuti zaštitni sloj štiti ujedno i dizanjersku šaru, koja vam je dostupna u neverovatnim nijansama, bojama, kombinacijama i dezenima.

Laminat predstavlja idealan izbor za sve vas koji želite ekonomičan, lak za postavljanje, trajan i privlačan pod u svom okruženju. Ono što posebno oduševljava sve one koji ne vole preterano radove u kući i nered koji isti podrazumevaju jeste činjenica da jednom postavljen lamanat, u odnosu na parket, njegovog najvećeg konkurenta, nije potrebno brusiti niti lakirati. Održavanje laminata je znatno jednostavnije i jeftinije. Suva i po potrebi vlažna krpa su sve što vam treba kako bi vaš laminat perfektno izgledao u svakom trenutku.

Priznaćete veoma je lako napraviti dobar izbor kada je pred vama zahvalan proizvod na koji možete da se oslonite. Ukoliko težite ka tome da svoj dom uredite sa stilom, unese dozu šarma u isti i svoje goste dočekate sa osmehom na licu, postavljanje laminata je potez koji vam samo može doneti korist. Birajući laminat, izabrali ste zapravu uštedu novca i vremena, koje sigurno imate želju da potrošite na neke druge stvari.

Bilo da odaberete laminat koji veoma verno može da dočara efekat parketa, kupatilskih pločica, brodskog poda ili neku drugu kombinaciju, vaš stambeni ili poslovni prostor dobiće neverovatnu svežinu i pružiti vam udobnost o kakvoj niste ni sanjali.

Povezano:

>>> Šta je laminat? <<<

>>> Mali vodič o laminatu <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<