Nenadmašan stil i kvalitet bambusovog parketa

bambus parket

Kao i u svemu drugom, i u slučaju uređenja savremenog doma naići ćete na više vrsta ljudi. Jedni će gledati samo finansijski aspekt, druge će zanimati kvalitet nameštaja koji unose u svoj dom, dok će treći posmatrati samo estetski deo kompletne slike. U velikom broju slučajeva je ove tri stavke nemoguće spojiti u jednu celinu i biti zadovoljan ishodom. Međutim, postoji proizvod koji zaista objedinjuje ova tri aspekta a nije plod vaše ni naše mašte. U pitanju je naime bambusov parket.

Inovativno rešenje na našim prostorima za uređenje savremenog doma, odnosno oblaganje svih prostorija u jednom stanu, kući ili kancelariji materijalom koji je finansijski isplativ, estetski vrlo privlačan i veoma, ali veoma kvalitetan i dugotrajan. Ukoliko insistrirate na stilski opremljenom domu, bambusov parket je proizvod koji će premašiti vaša očekivanja. Osišljen tako da se savršeno stapa sa postojećim nameštajem kao i da svakom novom detalju podari izuzetan šarm, bambusov parket je proizvod na koji se zaista možete osloniti u godinama koje tek dolaze.

Bambusov parket zauzima vodeće mesto na listi vladajućih trendova kada je uređenje stambenih i poslovnih prostora u pitanju. Zašto je to tako? Razlog leži u činjenici da je eko prihvatljiv, što znači obnovljiv, ne škodljiv za okolinu i siguran za sve vaše ukućane, zatim veoma otporan, dugotrajan i vrlo elegantan. S druge strane svi oni koji su mu ukazali poverenje mogli su primetiti da je dosta ekonomičnije rešenje u odnosu na druge vrste parketa. Veoma dobar odnos cene i kvaliteta bambusovog parketa je upravo ono što ga gura na sam vrh traženih proizvoda za prekrivanje podova u stanovima, kućama i kancelarijama.

Predivan, potpuno prirodan izgled bambusovog pakreta u velikoj meri doprineće stvaranju prijatnog okruženja u vašem domu. Bambusov parket vam je dostupan u velikom broju kombinacija, dezena i boja, što znači da su se proizvođači zaista potrudili da naprave za svakog po nešto, odnosno da vam pruže priliku da kreirate dom iz svojih najlepših snova.

Ono što je takođe važno istaći a ide u prilog iskorišćenju stabljike bambusa za pravljenje parketa jeste činjenica da se sečenjem stabla, biljka ne uništava, odnosno da koren iste ostaje netaknut te da ona sasvim nesmetano nastavlja sa rastom. Ova činjenica čini bambusov parket eko prihvatljivim i sve traženijim na tržištu jer potrebe za proizvodnjom parketa svakodnevno rastu, a npr drvetu hrasta ili bukve, od kojih se najviše pravi ova podna obloga, treba znatno više vremena da dostigne zrelost za sečenje od stabljike bambusa.

Postupak izrade parketa od bambusa takođe nije mnogo zahtevan. Nakon sečenja stabljike bambusa, ista se seče u trake koje se međusobno spajaju, čime se stvaraju paneli. Prilikom ovog posla se koristi lepak, a trake se slažu jedna uz drugu i pri tom lepe vertikalno ili horizontalno jedna na drugu. Osim ovog načina postoji i drugi prilikom kog se koristi pritisak. U tom slučaju nema upotrebe lepka. Nakon što su dobijeni pomenuti paneli, seku se daske odgovarajućih dužina koje zapravo predstavljaju parket kao finalni proizvod, koji je nama na raspolaganju.

Poželjno je da prilikom kupovine bambusovog parketa obratite pažnju na deklaraciju koju poseduje odnosno na navedenu činjenicu da se tokom izrade istog nije koristio formaldehid.

Da sumiramo: ukoliko tražite vodo-otporan, dugotrajan, izdržljiv, estetski prihvatljiv i ekonomski isplativ proizvod, bambusov parket je pravi proizvod za vas. Isti je šta više 30% tvrđi od hrastovog parketa, veoma lak za čišćenje i održavanje, te ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Budući da vam je dostupan u neverovatnom spektru boja, od kojih su najpopularnije boja meda, siva, bež i boja bele kafe, naša srdačna preporuka vam je ovaj eko proizvod nove generacije, i do sada nenadmašnih karakteristika.

>>> Bambus parket je u trendu! <<<
>>> Pogledajte sve proizvode <<<