Postavljanje veštačke trave – sada to možete i sami

vestacka trava 3

Iako ste možda do sada za nešto zahtevnije poslove u kući ili oko nje tražili pomoć prijatelja ili nekog stručnog majstora, pred vama je ovog puta zadatak koji uz nekoliko jednostavnih smernica možete sa lakoćom izvesti i sami. Čak i ukoliko ne posedujete veštine iskusnog baštovana, zadatak koji vas očekuje ne zahteva iste. Postavljanje veštačke trave je vrlo jednostavan posao koji možete obaviti u jednom danu uz vrlo malo truda i pratećeg alata.

Ukoliko ste se odlučili da svoj stari travnjak zamenite inovacijom u vidu veštačke trave, sve što će vam biti potrebno jeste malo slobodnog vremena i dobre volje, a rezultat će biti zaista fenomenalan. Pa da počnemo. U slučaju da je jedan deo vašeg starog travnjaka očuvan i da želite da ga premestite na drugu lokaciju, najbolje bi bilo da iznajmite mašinu za tu namenu, jer će ga ista brže i lakše iseći i u neoštećenom obliku vam pružiti priliku da ga prenesete na novo mesto.

Međutim, ukoliko je vaš postojeći travnjak u izrazito lošem stanju, te mu nema spasa, najbolje bi bilo da uklonite svu preostalu travu i što temeljnije izravnate zemljište, što će postati dobra osnova za vašu novu veštačku travu. Od alatki bez kojih ne možete da se upustite u ovu avanturu trebaće vam dobra lopata, kolica i zaštitne rukavice.

Prilikom kupovine veštačke trave sigurno ćete dobiti i važne savete od strane prodavca koji će vam olakšati postavljanje iste, a tim Breza Enterijeri vam savetuje da se ne ustručavate da pitate sve što vas zanima kako bi rezultat na samom kraju bio zadovoljavajući. Na kraju krajeva vaše zadovoljstvo vašim novim travnjakom je cilj kom težimo.

Ukoliko ste ranije u svom dvorištu imali problema sa pojavom korova i zabrinuti ste da bi vam i prilikom postavljanja veštačke trave isti mogao stvarati poteškoće, preporučujemo vam da potražite u specijalizovanim radnjama za tu namenu, traninu koja kontroliše korov i sprečava uspešno njegov rast, a samim tim i neželjene neravnine na vašem travnjaku. Postavljanje veštačke trave je moguće samo na ravnoj podlozi.

Budući da se ista isporučuje u rolnama, sve što treba vi da uradite jeste da je raširite na datoj površini i pozicionirate na odgovarajućem mestu. Ukoliko raspolažete većim površinama koje želite da prekrijete veštačkom travom, biće vam potrebno više ovakvih rolni. Imajte na umu da orijentacija trave treba da bude u istm smeru za svaku pojedinačnu rolnu. Čak i kada ukrajate manje delove, obratite pažnju da sve izgleda skladno, poput jedne celine.

Nakon što ste spojili date rolne i pričvrstili ih za tlo, sve što vam ostaje jeste da vašu novu travu iščetkate, ukoliko želite besprekoran izgled iste. Ako budete dovoljno strpljivi i temeljni, nećete nakon obavljenog posla ni moći da primetite razliku između dve rolne. Vaš novi travnjak biće vaš ponos.

Za postavljanje istog biće vam neophodna veća količina galvanizovanih eksera. Isti služe za fiksiranje veštačke trave, a budući da se prikucavaju uz samo tlo, nećete imati problema sa izloženim oštrim ivicama, te ćete po vašem novom travnjaku moći da hodate i bosi. Vaša deca, pa čak i kućni ljubimci će moći sa zadovoljstvom da trče i valjaju se po vašoj novoj travi.

Dobra strana iste je što se jako lako održava, što znači da ukoliko primetite neku prljavštinu na njoj, baštensko crevo i mlaz vode su sve što vam je potrebno da je dovedete u prvobitno stanje. Priznaćete lako je i samostalno izvodljivo postavljanje veštačke trave uz ove male korisne savete.

>>> Izaberite pravu podlogu za Vas i postavite je sami! <<<