Prirodni kamen granit u enterijeru

Granit u enterijeru kupatilo

Prirodni kamen granit u enterijeru je vrlo zahvalan materijal kako u dekorativnim tako i u konstruktivnom smislu. Posebno je atraktivan granit u enterijeru zbog velike palete boja i nijansi ali i zbog izuzetno dobrih tehničkih krakterisitka.

Firma Breza enterijeri nudi veliki izbor granita za sve namene. Ljubazno i stručno osoblje će Vam dati stručne savete kako bi ste odabrali pravi granit za Vaš enterijer.

U enterijeru granit najčešču primenu ima kao materijal za izradu podnih obloga i stepeništa. Zbog vrhunskih mehaničkih karakteristika vrlo je popularan u ove namene jer je izdržljiv, teško se haba, dugo čuva svoj prvobitni izgled i lako se održava. Zato je posebno pogodan za javne prostore sa velikom cirkulacijom ljudi, ali i za privatne kuće i stanove. Prostoru daje utisak elegancije i luksuza šta ga čini idealnim izborom za reprezentativne prostore kako u domu tako i u javnim prostorima.

Kao i kod svih podnih obloga i kod granita treba voditi računa da nijansa kamena odgovora prostoru. Za velike prostorije pogodan je i nešto tamniji kamen, dok za manje prostore preporučuje se odabir svetlog kamena kako bi ga vizualno proširio i učinio većim. Takođe ako prostor obiluje prirodnim svetlom moguća je upotreba tamnijih nijansi, dok u prostoru koje oskudeva u prirodnom svetlu treba koristiti svetle nijanse kamena.

Kada se stepeniste oblaže granitom poželjno je nastaviti vizualni kontinuitet prostora u kome se stepenište nalazi i upotrebiti isti kamen ili istu nijasnu i za pod i za stepenište.

Druga česta primena granita je u prostorijama u kojima ima dosta vode ili vlage. Vrlo je učestala primena granita za izradu radnih površina u kuhinjama. Kuhinjske radne površine su vrlo izdržljive i otporne na sve izazove u kuhinji. Pogodan je odlaganje vrućeg i težeg posuđa koje je uobičjno u porodičnoj kuhinji. Druga bitna prednost je jednostavnost održavanja koja ne zahteva neke posebne tehnike već obično brisanje uobičajnim preparatima kućne hemije i običnom krpom.

Pored kuhinja granit ima veliku primenu i u kupatilima. Njegova otpornost na vodu i vodenu paru čine ga idealnim izborom za kupatila. Pored toga lakoća odžavanja ga čini još atraktivnijim, a pride i kupatila izgledaju mnogo luksuzniije nakon postavljanja obloga od granita. Pošto su kupatila obično manja, tj. najmanji prostori u kući, preporučljivo je upotrebljavati grnit svetlih boja. Svetao kamen je pogodan i iz razloga što na njemu nisu lako vidljivi tragovi od kamenca.

Granit je vrlo zahvalan za upotrebu i u eksterijeru. Spoljna stepeništa i terase mogu se obložiti granitom i tako dobiti prostorni konituitet sa enterijerom.

>>> Pročitajte više o poliranom granitu <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<