Renoviranje kupatila – nekoliko korisnih saveta iz prve ruke

kupatilo 3

Pri pomisli na posao renoviranja većina ljudi kojima to nije struka se najčešće uhvati obema rukama za glavu, zamišljajući pred sobom ogroman haos iz kog samo problemi mogu da izađu.

Međutim iako samo renoviranje bilo kompletne kuće ili određene prostorije u njoj, iziskuje trud i naporan rad, isto prepušteno stručnjacima ne mora da bude težak zadatak za vas same.

Ovom prilikom tim Breza Enterijeri se potrudio da vam pomogne prilikom renoviranja Vašeg kupatila. Konsultujući najviše stručnjake na ovom polju iznosimo pred vas nekoliko korisnih saveta koji će vam znatno olakšati dati posao i čak ga učiniti vašim zadovoljstvom.

Postoji mnogo razloga za renoviranje i sređivanje kupatila, naročito ako je isto služilo svojoj svrsi godinama odnosno decenijama. Naime, kako biste u potpunosti bili zadovoljni učinkom potrebno Vam je odgovorno lice, tačnije dizajner enterijera koji će uskladiti dve najvažnije stvari koje su vam neophodne u Cašem kupatilu – estetski faktor i funkcionalnost. Zašto je ovo važno? Jednostavno, ukoliko je balans između ove dve stvari narušen, biće vam teško da obavljate Vaše svakodnevne radnje u kupatilu, u kom npr. ogledalo ne stoji na odgovarajućem mestu ili ne postoji dobra ventilacija. Izostanak dakle konsultacije sa stručnim licem, može vas koštati ne samo dodatnog novca za prepravke već i vremena i strpljenja da napravljenje greške ispravite.

>>> Kupatilske pločice i mozaik – igra boja i savršenstva! <<<

Pre svega, nije uvek neophodno da sve iz korena menjate, kao ni da nužno remetite raspored elemenata u kupatilu ako su isti do sad dobro služili. Takođe ukoliko ne raspolažete sa mnogo novca, a želite ipak da osvežite svoje kupatilo, uz pomoć stručnjaka uz manje popravke i prepravke, istom možete vratiti stari sjaj. Imajte na umu da je elemente koji su se u prošlosti često kvarili ili prljali do te mere da je čišćenje postalo prava noćna mora, ipak bolje zameniti ako ste se već odlučili na ovaj korak.

Jedna od najčešćih grešaka koje većina vlasnika savremenih stanova pravi jeste rukovođenje činjenicom da njihovo kupatilo mora da bude u skladu sa aktuelnim trendovima. Nasuprot tome bolje je odabrati kupatilski nameštaj i prateću galanteriju koja će vam omogućiti da imate uredno, skladno i iznad svega funkcionalno kupatilo bez preteranih detalja koji su teški za održavanje, ili zauzimaju dragoceni prostor. Ukoliko je ostatak vašeg stana u retro, klasičnom, etno ili nekom drugom stilu, trebalo bi i kupatilo da uskladite sa istim. Moderno kupatilo s druge strane izgledaće kao veštačka tvorevina u datom stanu. Međutim, ukoliko imate oštro oko za sitnice, ili ste voljni da poslušate savet dizajnera, čak i tradicionalno kupatilo možete ulepšati sa ponekim modernim detaljem.

U zavisnosti od toga šta preferirate, rasveta u kupatilu može biti vaš vrlo interesantan zadatak. Možete se poigravati sa osvetljenjem i stvarati sve od mirnije atmosfere pa do jako osvetljene prostorije. Ženski deo populacije naročito preferira osvetljeno kupatilo zbog rituala šminkanja, dok muškarci prema statistikama, više vole prigušenije svetlo. Ukoliko sa osobom ženskog pola delite kupatilo možete napraviti kompromis po ovom pitanju i odabrati svetla koja možete individualno regulisati po svojoj želji.

Pametnim dizajnom možete svoje kupatilo vizualno pretvoriti u veće nego što ono to jeste. Vrlo često zbog stvari koje se nalaze unutar njega, kupatilo izgleda manje od ostalih prostorija u stanu, iako to ustvari po kvadraturi nije. Sigurni smo da pri ulasku u vaše kupatilo ne želite da se osećate skučeno, a evo kako da to i izbegnete. Uz pomoć vedrih boja, rasvete, pažljivo raspoređenih ogledala i kupatilskog nameštaja možete znatno povećati osećaj prostornosti u svom kupatilu. Naš savet nam je da odaberete zidne i podne pločice istih boja, što vizualno doprinosi osećaju većeg prostora, kao i da umesto klasičnih odaberete klizna vrata za svoju tuš kabinu koja zauzimaju manje prostora.
>>> Pogledajte sve proizvode <<<