Uređenje terase uz WPC Decking

decking za terasu 1

Imajući u vidu da je drvo obnovljiv resurs ali u isto vreme i materijal koji se najviše koristi u građevinarstvu i prilikom uređenja savremenih domova, razumljivo je što se svakodnevno teži ka pronalaženju novih proizvoda koji će isti verno zameniti. Godinama unazad građevinska industrija nastoji da stvori dovoljno kvalitetan i višestruko iskoristiv materijal koji će u najvećem broju slučajeva moći da zameni mesto sa drvetom, ali i mermerm, kamenom i drugim sličnim materijalima.

Danas na tržištu možemo pronaći sve širi spektar proizvoda koji nam mogu omogućiti da stilski uredimo svoj dom i prstor oko istog za mnogo manje novca nego ranije, dobijajući u isto vreme mogućnost da imamo trajan proizvod, lak za održavanje i otporan na spoljašnje uticaje. Ono čemu danas posvećujemo pažnju jeste WPC Decking za terasu. Vrlo kvalitetno, inovativno rešenje koje će vas inspirisati da svoje poverenje ukažete i drugim proizvodima koji nisu 100% prirodnog porekla.

Šta je to toliko posebno kod ove vrste podne obloge?
Naime, čak i ako ste veliki ljubitelj prorodnih materijala, ako vam pogled privlači masivan nameštaj od drveta poputa Jasena ili Tikovine, ako volite da gazite po parketu od Hrasta ili vas oduševljava izgled brodskog poda od Sibirskog Ariša, WPC Decking i njegove pozitivne strane mogu da vam pruže jednako lepo iskustvo i učine vaš dom atraktivnim.

Njegova sposobnost da se lako uklopi u sve stilove u kojima se grade savremeni domovi, čine ga visoko preporučljivim materijalom za njihovo uređenje. Ova vrsta podne obloge poseduje poseban šarm, i svojim izgledom daje vam mogućnost da veoma kreativno uredite vaše okruženje. Kada govorimo o pokrivanju poda terase i upotrebi WPC deckinga, srdačna preporuka tima Braze Enterijeri vam je impregrirani deking.

Postupkom impregnacije produžava se u velikoj meri vek trajanja WPC podne obloge. Impregnacija je izvrsna metoda koja daje efikasnu zaštitu materijalu koji će biti izložen spoljašnjim uticajima poput kiše, snega, leda, vetra i sl. Budući da su drveni materijali podložni raspadanju nakon izvesnog vremena ukoliko nisu na efikasan način zaštićeni od insekata i atmosferskih uticaja, proces impregnacije je upravo ono što treba materijalu koji će se koristiti za uređenje terase.

Treba imati na umu da postoje dve vrste impregnacije – površinska i dubinska. Dok je dubinska impregnacija najpouzdanija vrsta zaštite, površinska je gotovo jednaka premazivanju drveta sandolinom, pri čemu je isto lošije zaštićeno. Osim što je impregrirano drvo zaštićeno od uticaja vlage, insekata i plesni, isto poseduje i protivpožarna svojstva, što ga čini visoko preporučljivim za postavljanje na terasi na kojoj ćete možda želeti da napravite roštilj. Koliko god se trudili da zapalite impregrirano drvo, verujte nam da nećete uspeti u tome.

Bilo da planirate opremanje privatnog poseda ili komercijalnog objekta WPC Deckingom, budite sigurni da ćete napraviti dobar izbor ako se opredelite za ovu vrstu podne obloge. Ista se može veoma lako postaviti na svim vrstama podkonstrukcije, od drvenih, preko čeličnih do aluminijumskih. Montaža WPC Deckinga je jednostavna ukoliko se pridržavate uputstva i koristite odgovarajući alat za rad. Po svojoj želji, isti možete oblikovati odnosno seći i ukrajati sa lakoćom. Masivan izgled WPC podova, smanjiće vam ujedno i troškove izrade podkonstrukcija do skoro 50%.

Ekološki proizvod, dugog veka trajanja, estetski vrlo atraktivan i ekonomičan srdačna vam je preporuka tma Breza Enterijeri kada razmišljate o uređenju svoje terase. WPC Deciking za ceo vek.

>>> Decking WPC – podloga vrhunskih performansi <<<

>>> Pogledajte sve proizvode <<<